Mijn Tosa Inu teef Akina is geboren in 2009. Akina heeft als roepnaam Limo gekregen en is als acht weken oude pup bij mij komen wonen. Limo is ter socialisatie naar puppycursus geweest en heeft deze met succes afgesloten. De rest van de trainingen zijn thuis voortgezet. Limo is vanaf het begin af aan overal bij betrokken en kan dus zonder problemen overal mee naartoe. Limo bewaakt het front goed, dat geeft een veilig gevoel en dat maakt haar tot een enorme aanvulling voor mij. Tegelijkertijd is het een schat van een hond voor ‘eigen volk’, tegenover vreemden is ze terughoudend. Limo lijkt mij te verstaan en begrijpen, soms zelfs zonder woorden. Vanwege meerdere redenen heb ik er bewust voor gekozen om niet deel te nemen aan diverse shows etc. Eén van de redenen hiervoor is, omdat mijn springpaarden en de bijbehorende wedstrijden veel tijd en aandacht vragen. Zie paarden.

 

De moeder van Limo is de uit Polen geïmporteerde teef Hisa Ostatni Samuraj, waarvan beide ouders HD A. De vader is Akio, welke een nazaat is van Megasthenes Fusachi Pegasus en dezelfde ouders heeft als Ami uit de Merramice – Japanese Tosa kennel .

Van vaders kant is bekend dat een goed karakter hoog in het vaandel staat en aan moeders kant is een laag inteeltpercentage waarneembaar. Voor mij een prima combinatie. Limo heeft alle gezondheidsonderzoeken goed doorstaan.

 

HD, ED, ECVO getest, hart vrij.

Limo in memoriam.

 

 

Aura, genoemd Akaija, is een dochter van Akina en Zenjin Akai Tenshi ,,Laka DiDi". Voor deze dekking ben ik naar Polen afgereisd. Akaija is geboren in 2015. Slechts 5% inteelt over tien generaties tellend.

HD A, ED 0, ECVO getest, hart vrij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bazu,  een dochter geboren uit Aura (Akaija) in 2019. Haar vader komt uit Tsjechie, zijn naam is Nik Majestic Jin Yoshiro. Bazu is goed bevonden door de Raad van Beheer voor fokken in de toekomst. 

 

HD A en ED 0 en hart vrij.